LEPRALOOP

niet alleen voor jezelf...

Waarom de Lepraloop?

 

Mijn naam is Hans Corbijn en ik ben geboren en getogen in Oostkapelle.

Ik hou van organiseren, hardlopen, de mooie natuur, mijn werk en "iets voor een ander over hebben".

Toen ik op 29 januari 2000 40 jaar "dreigde" te worden wilde ik het bereiken van de veteranenleeftijd op een leuke manier vieren. 29 januari viel op een zaterdag en het was tevens Wereld Lepra Dag; dus voila!

Ik kon gaan organiseren, Kijkshop sponsorde, we konden lekker lopen in het bos bij Oostkapelle en het volledige inschrijfgeld ging naar de Leprastichting.

2000 werd eenmalig. Op deze woelige zaterdag brachten 85 deelnemers 700 gulden in. Bart de Koster werd de eerste winnaar en Petra Maarsingh de eerste dame op de 10 km.

In 2010 werd ik 50 en dus moest het draaiboek weer uit de kast. Ook deden website en mail natuurlijk hun intrede. Deze editie was mistig en sfeervol. Er waren 170 deelnemers die ? 1025,- bijeen liepen. Neal Bouterse finishte als eerste, eerste dame was Nicole Constandse.

2011 woei het erg hard en brachten de 130 finishers ? 750,- in het laadje. Tim Pleijte was een mooie winnaar; bij de dames was dat Katinka van den Berge.

2012 begon de ochtend met sneeuw en deze witte wonderwereld bracht minder lopers op de been, al was er best goed te lopen in het bos. Willem de Korte finishte als eerste van de 80 deelnemers. de opbrengst voor de Leprastichting bedroeg nu ? 540,-

Werden de edities van 2010 t/m 2012 begin februari gehouden, vanaf nu moest het beter weer worden omdat de loop verplaatst werd naar eind maart...

Helaas, 23 maart 2013 ging als koudste in 100 jaar de boeken in. 60 die-hards streden in de kou.       Remy Vasseur was de eerste die over de streep kwam, Carolien van de Kreeke de eerste vrouw.  De opbrengst bedroeg ? 350,-

 2014: meer comfort en gezelligheid toegevoegd. Start en finish verplaatst. Inschrijven, omkleden, opwarmen in strandpaviljoen Lage Duintjes. En na afloop een gratis drankje! 55 deelnemers liepen in een heftige stortbui door de modder en brachten ? 400,- mee. Winnaar werd deze keer Michel Buijck. Bij de vrouwen won wederom Carolien van de Kreeke. Een gulle gever doneerde later dat jaar nog ? 385,- voor de Leprastichting!

2015: de Lepraloop werd een wedstrijd over 5 en 10 km vanaf strandpaviljoen Lage Duintjes. Gezellig, relaxt, prachtig weer, uitdagend parcours en gezellig na afloop (met gratis drankje). Winnaar werd Wim van Sparrentak en bij de vrouwen wederom Carolien van de Kreeke. op de 5 km won Pieter Wisse; de snelste dame was Ella Neufeglise. Opbrengst ? 550,- voor de Leprastichting en 76 deelnemers. De prijzen vielen in de smaak en de reacties in de media waren erg positief. Dus volgend jaar...       

2016: een Belgische winnaar met Kristof Declerk. Bij de vrouwen op de 10 km won Annemieke Hannewijk. De 5 km was een prooi van Marijn Huibregsen en Marije Besuijen. De 80 deelnemers liepen ? 565,- bij elkaar. Na afloop was het weer gezellig bij de Lage Duintjes!

2017: Goede weersomstandigheden en weer 5 deelnemers extra: 85. Een bekende winnaar op de 10 km: Wim van Sparrentak. Sven Vermeulen won de 5 km en bij de vrouwen wonnen Elisabeth Schroevers en Astrid den Herder. Ronald Stroo van Strandpaviljoen Lage Duintjes gaf het startschot en de opbrengst voor de Leprastichting bedroeg 550,- Euro.

2018: De laatste Lepraloop; aan alle goeds komt een eind en na 10 edities was het welletjes. Het was een mooie avond met 95 finishers. Vooraf een woord van dank aan alle (trouwe) helpers/vrienden/familieleden en aan de sponsors (Lage Duintjes en Gerrit Spaans) en natuurlijk de deelnemers. Wilco Boogaard won de 10 km in 39 minuten en een oude bekende won bij de vrouwen: Carolien van de Kreeke. Op de 5 km was Ronald Geertse de sterkste en Natalie Sinke won bij de vrouwen. Deze avond bracht 650,- Euro op en alle edities bij elkaar brachten ruim 6000,- Euro op voor de Leprastichting. Ik heb het graag gedaan en hoop dat iedereen blijft sporten, genieten van de natuur en iets over hebben voor een ander! Lepraloop: niet alleen voor jezelf...

Hans Corbijn
foto's:

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.